header banner
Default

Hoe werkt ByBit en hoe betrouwbaar is het voor traden?


ByBit logo

Exclusieve deal: 10% korting op fees + of gratis crypto

VIDEO: BYBIT 2023 Review (hoe ByBit werkt voor beginners en gevorderde cryptohandelaren)
Jack Of All Trades

Bovenop de standaard bonus ($30k) krijg je via ons 10% korting op alle fees (als cashback terug). En je ontvangt 20 dollar als je 100 dollar stort of 40 dollar als je 400 stort.

Wat is ByBit?

VIDEO: Bybit tutorial 2023 Complete uitleg van Bybit | Cursus Crypto traden voor beginners #3
Exotrader - Cryptotrading en investeren

ByBit trading platform met leverageByBit is officieel gevestigd op de Bitse Maagdeneilanden en heeft een kantoor in Singapore. De exchange werd in maart 2018 gelanceerd, waardoor het dus nog een redelijk jonge speler op de markt is.

ByBit richt zich op de meer ervaren handelaren en biedt zeer gunstige fees voor spot trading. In het verleden boden zij zelfs zero fee spot trading aan, maar dat is nu maximaal 0.10% per trade.

ByBit is in een korte tijd gegroeid tot een zeer grote speler in de cryptomarkt. Ervaren handelaren zijn vooral gecharmeerd van de vele handelsinstrumenten van het platform, het feit dat de KYC niet heel streng is en dat Nederlandse en Belgische gebruikers nog steeds welkom zijn. Speciaal voor Nederlandse gebruikers hebben zij SATOS B.V. overgenomen om tegoeden te kunnen storten.

Ook de performance van ByBit is zeer hoog, ze claimen namelijk dat ze 100.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Dat heeft als voordeel dat je zo min mogelijk geld verliest bij het traden doordat het platform overbelast raakt, maar ook dat het platform klaar is voor de toekomst.

Door de steeds verder groeiende populariteit zullen alle exchanges steeds drukker worden, waardoor veel transacties per seconde geen overbodige luxe is.

Dat ByBit vooral geschikt is voor ervaren handelaren betekent niet dat er geen support aanwezig is. Voor vragen kun je 24/7 terecht via een chat op de site. De chat is wel volledig in het Engels omdat ByBit niet in het Nederlands wordt aangeboden. Het is zelfs mogelijk om CEO Ben Bybit vragen te stellen op Twitter. ByBit is dus een heel open platform en dat zien we graag.

Hoe maak je een ByBit account aan?

VIDEO: Hoe werkt Bybit? | Uitleg Verschillende Ordertypes
DoopieCash - Traden & Investeren

Het aanmaken van een account op ByBit is heel eenvoudig en dat komt vooral omdat ByBit niet al te veel gegevens van je nodig heeft. Wat je bij veel brokers en exchanges merkt, is dat je een aantal gegevens moet verifiëren voor je kunt beginnen. Bij ByBit hoeft dit juist niet. Alleen een e-mailadres of telefoonnummer is voldoende voor ByBit. Na het activeren van je account via een e-mail of SMS kun je meteen aan de slag. Het geeft ons een beetje een vreemd gevoel, maar eigenlijk heeft een exchange verder niks van je nodig. Waarom ByBit je bankgegevens niet nodig heeft lees je hieronder.

ByBit heeft vrijwel altijd een leuke actie voor nieuwe gebruikers (die te verkrijgen zijn via SATOS B.V.), hieronder zie je meest recente ByBit bonus. 

Bybit hanteert in 2023 3 soorten bonussen. Een stortingsbonus, handelskosten korting en algemene bonussen.

ByBit logo

Exclusieve deal: 10% korting op fees + of gratis crypto

VIDEO: BYBIT TUTORIAL - UITLEG hoe het werkt - Bitcoin traden tot aan 100x leverage [high risk high reward]
eenrijkerleven

Bovenop de standaard bonus ($30k) krijg je via ons 10% korting op alle fees (als cashback terug). En je ontvangt 20 dollar als je 100 dollar stort of 40 dollar als je 400 stort.

  • De stortingsbonus van $40 wordt uitgekeerd in USDT in je wallet en kan gebruikt worden om te investeren in crypto.
  • De handelskosten korting wordt uitgevoerd door middel van een cashback. Na iedere trade krijg je 10% terug.
  • De algemene bonussen zijn (vaak) beschikbaar voor nieuwe en bestaande gebruikers. Houd er rekening mee dat het tegoed niet direct opgenomen kan worden, maar moet gebruikt worden voor het handelen op het platform.

Als je iets hebt gehad aan onze ByBit review dan ondersteun je onze blog door je te registreren via deze link.

Hoe werkt ByBit?

VIDEO: Bybit Review & Tutorial 2023: Beginnersgids voor het gebruik van Bybit
Every Bit Helps

Bij ByBit kun je trades maken zoals je dat misschien kent van andere exchanges. Het is bij ByBit mogelijk om Bitcoin, Ethereum, EOS of Ripple te storten om te beginnen met handelen, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om met iDEAL, creditcard, Bancontact en bankoverschrijving euro’s te storten via SATOS B.V.

Wil je liever crypto storten, maar heb je dit nog niet, dan raden wij aan om dit bij Bitvavo te kopen. Hier koop je het goedkoopste cryptovaluta tegen een lage fee van 0.25%.

Bitcoin storten bij ByBit

VIDEO: Is ByBit veilig??? 7 FEITEN DIE U MOET WETEN VOORDAT U DEELT!!! (ByBit-recensie 2023)
Learn to Make Honest Money Online

Mocht je één van de ondersteunende munten al bezitten dan kun je ze eenvoudig versturen naar het wallet adres van ByBit. Als je nog geen crypto bezit dan kan je ook crypto kopen met iDEAL en dit versturen naar het platform. Wij hebben hieronder beschreven hoe je dit doet:

  • Registreer een account bij Bitvavo (Bitvavo rekent slechts 0.25% commissie, nieuwe gebruikers ontvangen 10 euro gratis en je mag de eerste € 10.000 tegen 0% commissie verhandelen)
  • Koop Bitcoin of een andere munt die ondersteund wordt en reken af met iDEAL (bekijk hier een stap voor stap uitleg hoe je crypto koopt bij Bitvavo)
  • Log in bij ByBit, ga naar Assets en klik op Deposit achter de gewenste munt. Vervolgens word je doorgeleid naar SATOS B.V. om de storting te doen.
  • Een popup opent met jouw unieke wallet adres
  • Ga bij Bitvavo naar het overzicht van de zojuist aangekochte munt en klik hier op Opnemen
  • Voer hier in hoeveel je wil versturen naar ByBit en je Desposit adres van ByBit. Let op, zorg ervoor dat je de juiste munt verstuurd naar het juiste adres en kopieer het adres zorgvuldig. Fouten kunnen ervoor zorgen dat je je crypto voorgoed kwijt bent.
  • Klik op Doorgaan en bevestig de transactie via het e-mailbericht

Binnen 30 minuten is alles verstuurd en bevestigd bij ByBit en kan je starten met handelen.

Instructievideo hoe ByBit werkt

VIDEO: Grote Veranderingen Bij Bybit!!
DoopieCash - Traden & Investeren

Uiteraard is deze ByBit review niets zonder een uitgebreide instructie. Onderstaande video is gemaakt door Sunny en hierin legt hij uit hoe je ByBit gemakkelijk kunt gebruiken, inclusief de verschillende functionaliteiten.

YouTube video

De ene partij is de maker. Een maker plaatst een order in het orderboek voor in de toekomst. Een maker zorgt er dan dus ook voor dat de exchange geld in handen heeft en zorgt voor liquiditeit binnen de exchange. Een maker krijgt hier dan ook een beloning voor. Meer daarover lees je hieronder.

De andere partij is de taker, deze plaatst een order gelijk aan die van de maker. Een maker creëert het orderboek en een taker haalt een transactie uit het orderboek.

ByBit diensten

VIDEO: ByBit Crypto Exchange Tutorial 2023 (Daytraden, scalpen & Investeren)
CryptoTargets

De meeste ervaren handelaren gebruiken ByBit voor handel in derivaten, maar het platform biedt nog meer interessante diensten.

ByBit Copy Trading

VIDEO: Hoe ga je long/short met het Bybit leverage platform? (uitleg)
CryptoCoinTalk

Met ByBit Copy Trading kan je de trades van verschillende handelaren volgen en kopiëren. Dit is uiteraard niet zonder risico en winsten uit het verleden zijn geen garantie voor winsten voor de toekomst. Ook zijn handelaren redelijk anoniem en opereren ze slechts met een nickname. Je kan wel de volledige historische performance inzien om zo je keuze te maken.

Houd er rekening mee dat een 100% 7-day win rate gemakkelijk bereikt kan worden door de trades niet te sluiten. Dit is dus geen goede indicatie om je keuze te maken.

ByBit Copy Trading

ByBit Earn

VIDEO: Wij Hebben $48775 WINST Gemaakt Op 1 Coin!!!
DoopieCash - Traden & Investeren

Met ByBit Earn kan je met je crypto een interessante jaarlijkse rente ontvangen. Veel platformen bieden dit tegenwoordig aan, maar ByBit heeft momenteel bijzonder hoge rentes. Houd er rekening mee dat je je crypto niet kan gebruiken voor trading en dat je de volledige KYC door moet lopen.

NFT Markplaats

VIDEO: Copy Trading on Bybit: How to earn passive income SAFELY (Complete Guide)
The Blockchain Today

Via de ByBit NFT marktplaats kan je NFT’s verhandelen. Je kan dus NFT’s kopen en verkopen, en wellicht nieuwe collecties ontdekken.

ByBit bonussen $40 gratis, 10% korting en tot $30,000 bonus via SATOS

VIDEO: Bybit Stop Loss & Take Profit Tutorial
MoneyZG

De bonus van Bybit veranderd regelmatig en je kan hier een overzicht vinden van alle actieve Bybit bonussen. Alle bonussen worden uitgekeerd door SATOS B.V. die een registratie heeft bij De Nederlandsche Bank. 

De Bybit promo bonussen van 2023 zijn:

  • $40 of $20 stortingsbonus. Stort minimaal $400 aan crypto of fiat en ontvang 40 USDT. Stort minimaal $100 en ontvang $20. Het tegoed is direct te besteden om crypto te kopen.
  • 10% korting op de handelskosten. Geldig tot 30 dagen na aanmelding, 10% wordt betaald in de vorm van een cashback.
  • Bonus van $30,000 voor het uitvoeren van taken. Activeer de taak eerst voordat je het uitvoert.

Bybit promos

De $30k stortingsbonus ziet er als volgt uit:

  • Stort $3,000 en handel $6k: Ontvang $100.
  • Stort $25,000 en handel $1.5m: Ontvang $800.
  • Stort $125k en handel $50m: Ontvang $8,800.
  • Stort $250k en handel $150m: Ontvang $30,000.

Ook kan je met de Balance Booster tot wel 15% rente ontvangen over je Bitcoin en Tether.

ByBit probeert nieuwe klanten te werven door gulle bonussen aan te bieden. Deze tactiek slaat aan want de volumes van deze exchange en de liquiditeit worden steeds hoger. Om bonussen te claimen moet je verschillende opdrachten uitvoeren, dus je krijgt ze niet zomaar. Lees hieronder wat je precies moet doen.

  • Volg het Twitter-kanaal en ontvang $5
  • Gebruik een Take Profit en een Stop Loss en ontvang $5
  • Stort minimaal 0.5 BTC en ontvang $50
  • Vul een enquête in en ontvang $5
  • Handel 10 dagen achter elkaar en ontvang $5
  • Stort in totaal 1 BTC en ontvang $20

Houd er rekening mee dat de bonussen gebruikt moeten worden voor het handelen. Pas als je winsten maakt met de bonussen kun je het opnemen. Het is dus niet zo dat je het in je account krijgt bijgeschreven en dat je het direct kan opnemen. Een bonus is slechts 21 dagen actief en vervalt daarna. 7 dagen voordat je bonus vervalt ontvang je hier bericht over.

ByBit logo

Exclusieve deal: 10% korting op fees + of gratis crypto

VIDEO: SCALPEN doe je zo! | De BESTE entry voor DAYTRADEN
DoopieCash - Traden & Investeren

Bovenop de standaard bonus ($30k) krijg je via ons 10% korting op alle fees (als cashback terug). En je ontvangt 20 dollar als je 100 dollar stort of 40 dollar als je 400 stort.

Fees en tarieven

VIDEO: ChatGPT Trading Strategy Made 19527% Profit ( FULL TUTORIAL )
TradeIQ

Het gebruik van ByBit kost niks, sterker nog: je krijgt zelfs geld toe in de vorm van bonussen. Wel betaal je per transactie een fee. Vooraf is het in ieder geval goed om te weten dat je alleen met cryptocurrency terecht kunt op ByBit. Je kunt dus geen trades uitvoeren met euro’s die je omzet in bijvoorbeeld Bitcoin. Als je dus gebruik wilt gaan maken van ByBit en je hebt nog geen cryptocurrency. Dan zal je eerst langs een broker moeten gaan om bijvoorbeeld Bitcoin te kopen.

We hebben het net al gehad over makers en takers. Als taker betaal je 0.10% fee van het totaal aantal cryptocurrency aan ByBit. Als maker betaal je ook 0.10%. Dit zijn niet de enige kosten die je maakt op ByBit. Als je al je trades gesloten hebt en je bijvoorbeeld je Bitcoin wilt opnemen van je account naar je eigen wallet, betaal je 0.0005 BTC aan ByBit. Over het algemeen betaal je bij gelijkwaardige exchanges 0.0008 BTC voor het opnemen. Gezien de koers van Bitcoin is dit nogal een verschil en dus een groot pluspunt.

Spot handel is in heel 2023 gratis bij ByBit.

Is ByBit betrouwbaar?

VIDEO: Rondleiding Bybit van A tot Z
AllesOverCrypto

ByBit wordt door veel handelaren gezien als een robuust en betrouwbaar platform. Laat je dan ook niet afschrikken door het verificatieproces wat er niet is. ByBit biedt goede ondersteuning voor gebruikers en ook al is het in het Engels, de service is in ieder geval aanwezig. De mogelijkheid om de CEO van het bedrijf vragen te stellen via zijn eigen Twitter-account laat zien dat het een transparant bedrijf is en dat zien we graag in de cryptocurrency wereld.

Het platform is dan wel gemaakt voor ervaren handelaren. Net zoals bij veel andere platforms is het mogelijk om eerst kennis te maken met het systeem via een demo omgeving. Je kunt dus eerst even rondkijken hoe het dashboard eruit ziet voor je echt gaat beginnen. Een functie die we niet hadden verwacht, maar zeker een aangename verrassing.

Heb jij getrade op ByBit en wil jij graag je ervaring delen? Dat kan via onderstaande beoordelingsformulier.

Sources


Article information

Author: Monica Lozano

Last Updated: 1703841481

Views: 1120

Rating: 3.5 / 5 (94 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Monica Lozano

Birthday: 2002-10-18

Address: 135 Larry Views Suite 879, Dawnport, ME 21281

Phone: +3618538692044407

Job: Real Estate Agent

Hobby: Surfing, Rock Climbing, Swimming, Whiskey Distilling, DIY Electronics, Dancing, Wine Tasting

Introduction: My name is Monica Lozano, I am a accessible, apt, unswerving, rare, talented, daring, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.