header banner
Default

Dogecoin: What is it?


Table of Contents

Is Dogecoin nog wel een grap?

Je kunt je afvragen in hoeverre we Dogecoin nog als grap kunnen beschouwen. Het project heeft met de huidige koers van 0,14 dollar per stuk een market cap van meer dan 18,5 miljard dollar. Daarmee is het project in theorie bijna driemaal groter dan ABN AMRO dat een market cap van 5,6 miljard euro heeft. Op het hoogtepunt van 0,7376 dollar per DOGE had het project zelfs een market cap van ongeveer 95 miljard dollar. Een ongelooflijke hoeveelheid waarde voor een project dat een grap moet voorstellen. Het laat wat ons betreft vooral de kracht van memes zien.

Memes spelen in toenemende mate een belangrijke rol op het internet. Ze kunnen groepen mensen bij elkaar brengen en belangrijke onderwerpen met humor brengen. Je zou Dogecoin dan ook kunnen zien als een weerspiegeling van de toenemende waarde van memes in de samenleving. Wat de toekomst in petto heeft voor munten als Dogecoin weet niemand. Het is echter niet realistisch om een project met een market cap van 18,5 miljard dollar nog als grap te bestempelen. Daar is het simpelweg te groot voor en daar heeft Dogecoin nu een te groot leger aan fans voor.

Net als binnen de Bitcoin gemeenschap, zijn er ook binnen de DOGE gemeenschap mensen die zich dusdanig met de munt verbonden voelen, dat ze tegen geen enkele prijs capituleren. Dat wil zeggen dat ze tegen geen enkele koers afscheid willen nemen van hun Dogecoins. Al moet nog maar blijken hoe sterk ze in hun schoenen staan als de koers ooit boven de 1 dollar per stuk of hoger uitschiet.

Sources


Article information

Author: David Jones

Last Updated: 1699422962

Views: 931

Rating: 4.6 / 5 (48 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Jones

Birthday: 1928-02-13

Address: 4023 Johnson Club, Newmanland, NC 14178

Phone: +4744175683282007

Job: Pharmaceutical Sales Rep

Hobby: Stargazing, Video Editing, Basketball, Role-Playing Games, Playing Chess, Bird Watching, Cycling

Introduction: My name is David Jones, I am a Open, candid, striking, dazzling, unreserved, daring, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.