header banner
Default

ABD kripto stake gelirlerinden vergi alacak


Tam Boyutta Gör
Amerika Birleşik Devletleri’nin vergi düzenleyici kuruluşu İç Gelir Servisi (IRS), kripto stake gelirleri için vergi açıklaması yaptı. IRS’nin açıklamasına göre, stake hizmetleri de vergiye dahil. Stake gelirleri alındıktan sonra da vergiye tabi. Kurum, daha önce madencilik gelirleri ile ilgili benzer bir karar vermişti.

ABD’nin stake gelirleri kararı belli oldu

İç Gelir Servisi (IRS), kripto stake hizmetlerinin vergilendirilmesiyle ilgili kararı yayınladı. Buna göre vergi dairesi, vergi mükelleflerinin staking geliri alanlarından brüt gelir olarak bildirim isteyecek. Yatırımcılar, gelirlerini aldığı yıl itibariyle brüt gelir olarak bildirecek. Karar, hem kripto para birimleri hem de merkez kripto borsalarındaki varlıklar için geçerli.

Karara göre, stake gelirlerinin adil piyasa değerinin yıllık gelire dahil edilmesi ve varlıklar alındığında belirlenmesi gerekiyor. Adil piyasa değerinin varlığın alındığı sürede fiyatı üzerinden belirlendiği söyleniyor.

Bu arada IRS daha önce madencilik kazançlarını hem sermaye kazancı vergisine hem de gelir vergisine tabi tutuyordu. ABD’de kripto düzenlemelerine ilişkin baskıların arttığı dönemde bu karar oldukça dikkat çekti. Konuya ilişkin konuşan Messari’nin kurucusu Ryan Selkis, IRS’nin bu hizmete hisse senedi temettüsü gibi baktığını söyledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

Sources


Article information

Author: Jesse Patel

Last Updated: 1698471962

Views: 786

Rating: 4.4 / 5 (58 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jesse Patel

Birthday: 1948-05-05

Address: 507 Nguyen Track, Amberland, AZ 81993

Phone: +4198588511621766

Job: Astronaut

Hobby: DIY Electronics, Whiskey Distilling, Skydiving, Traveling, Ice Skating, Dancing, Lock Picking

Introduction: My name is Jesse Patel, I am a Adventurous, variegated, valuable, unreserved, audacious, priceless, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.